Categories: Tutoriale

Cum aleg o configuratie pentru jocuri!

Timp de citit: 2 minutes


Suntem siguri ca ai incercat de multe ori sa te bucuri de jocuri ceva mai noi si nu ai reusit, ba pentru ca nu ai ram indeajuns, ba pentru ca nu ai procesor destul de bun, ba din cauza placii video sau alte motive.
Astazi o sa va explicam mai pe scurt in care sunt punctele cheie ale unei configuratii pentru jocuri avansate cu grafica 3d. Inainte de a incepe discutia referitoare la configuratie trebuie sa doboram ideea, bine intiparita in mintea multora, ca orice calculator sau laptop scump este bun pentru orice aplicatie si mai ales jocuri. Asta nu inseamna ca orice calculator sau laptop ieftin este bun pentru jocuri, ideea este cu totul alta.

Fiecare calculator si laptop are o destinatie anume si este construit in functie de aceasta, asa ca aveti grija la configuratie cand cumparati un calculator sau laptop pentru jocuri.
In primul rand, un calculator pentru jocuri trebuie sa aiba o placa de baza capabila sa tina componentele despre care o sa vorbim in cele ce urmeaza.

O sa incepem cu procesorul si sa demontam o alta idee falsa, frecventa procesorului nu este cea mai importanta caracteristica pentru jocuri, ci Cache-ul si FSB-ul. Deci ne trebuie o placa de baza capabila sa suporte un fsb mare si procesoare cu cache mare.
O a doua componenta importanta este memoria RAM, unele jocuri cer destul de multa si daca sunteti hotarati sa incingeti procesorul cu cele mai noi jocuri, va recomandam intre 4 si 8 Gb memorie RAM cu frecventa cat mai mare posibil.
Acum ca am stabilit prioritatile procesorului si memoriei ram, trebuie avem grija sa nu o dam in bara cu placa video achizitionand o placa cu cat mai multa memorie.
Memoria placii video este foarte importanta si asemenea memoriilor ram, este de mai multe feluri (GDDR, GDDR2, GDDR3… e.t.c.). Este de preferat ca memoria placii video sa fie cat mai noua dar nu trebuie sa fie singura caracteristica dupa care ne ghidam, verificati atent procesorul video, numarul de biti si racirea placii video. Cautati producatori si analizati placile video recomandate pentru jocuri, alegeti 3-5 placi video care se incadreaza in bugetul dumneavoastra, cititi cateva pareri despre placile video alese, notati punctele tari si punctele slabe, faceti o comparatie intre ele si alegeti cea mai buna varianta pentru bugetul alocat.
Hard disk-ul este in general una din componentele lasate la urma achizitiilor, majoritatea alegem hard discuri cu o capacitate de stocare cat mai mare, insa tipul de conexiune a hard disk-ului
este la fel de imporntant precum capacitatea de stocare.
Hard disk-urile au aveoluat dealungul vremii si odata cu ele au evoluat si tipurile de conexiune, printre cele mai cunoscute enumeram P-ATA, S-ATA, S-ATA2, SCSI si SAS. Fiecare din tipurile de conexiune permite o anumita viteza de transfer.

Alte cateva caracterisitici pecare ar trebui sa le indeplineasca un calculator pentru jocuri ar fi conexiunile:
-USB in numar mare pentru a conecta Gamepad-uri, Joystick-uri, antene bluetooth, antene wireless, recivere pentru diverse gadgeturi, webcam…e.t.c.
– Video atat analog cat si digital, de preferat S-Video, DVI, si HDMI (pentru rezolutii cat mai mari)
– Audio de inalta fidelitate pentru un sunet cat mai apropiat de realitate.
In cazul unui laptop toate caracteristicile ar trebui sa fie aceelasi, numai ca la laptop avem si un ecran de care trebuie sa tinem cont. Orientati-va catre un ecran cu o paleta de culori potrivita dumneavoastra ce suporta rezolutii mari indiferent de diagonala si raportul de imagine(4:3, 5:4, 16:9, 16:10..e.t.c.).

Nu uitati de caracteristicile unitatii optice si aveti grija in alegerile ce urmeaza sa le faceti.

admin

Recent Posts

Asteroidul 2024 PT5: Un Nou Satelit Temporar al Pământului

Într-un eveniment rar și fascinant, Pământul va avea un nou satelit temporar începând cu 29…

2 months ago

Cum alegi smartphone-ul potrivit pentru tine

Alegerea unui smartphone poate fi o sarcină dificilă, având în vedere multitudinea de opțiuni disponibile…

3 months ago

Cum să îți Programezi Vacanța Perfectă cu Ajutorul Tehnologiei

Planificarea unei vacanțe poate fi o experiență plăcută și lipsită de stres atunci când folosești…

4 months ago

Cum să alegi camera foto potrivită

Alegerea camerei foto potrivite pentru nevoile și preferințele personale poate fi o provocare, având în…

5 months ago

Ce se întâmplă când ești tras într-o gaură neagră?

NASA a creat o vizualizare imersivă folosind supercomputerul Discover, care permite utilizatorilor să experimenteze un…

7 months ago

Microsoft adaugă un nou buton la tastatură

Microsoft adaugă o nouă tastă pentru PC-uri și laptopuri Windows, care va apela la un…

11 months ago