In ultima vreme ne-am tot lovit de aceasta intrebare, multi utilizatori de imprimante nu stiu care este diferenta intre o imprimanta laser si o imprimanta inkjet. Frecvent auzim intrebari ca:
– De ce sa dau atatia bani pe o imprimanta laser ?
– Care este avantajul daca reincarcarea cartusului costa cat la o imprimanta inkjet?
– Care este diferenta intre laser si cerneala, nu functioneaza la fel?
– Scoate mai multe pagini cu un cartus plin?
Datorita acestor intrebari, in articolul de astazi o sa va explicam cum functioneaza si care sunt avantajele unei imprimante laser second hand.
In primul rand trebuie sa stim ca diferenta intre toner si cerneala este starea de agregare, tonerul este un praf pe cand cerneala este lichida. Principiile de functionare ale acestor imprimante sunt total diferite, explicatia pentru fiecare principiu in parte este destul de stufoasa, asa ca o sa va explicam pe scurt care sunt diferentele:
–Imprimantele InkJet imprima prin aruncarea unor jeturi microscopice de cerneala prin cateva duze dispuse vertical care traverseaza hartia de la dreapta la stanga.
–Imprimantele LaserJet tiparesc cu ajutorul unei raze laser care transpun imaginea pe un cilindru incarcat electrostatic (nu direct pe hartie) care atrage tonerul si il distribuie pe foaia ce urmeaza a fi tiparita. Dupa acest proces, foaia trece prin cateva role ce preseaza si incalzesc foaia pentru ca tonerul sa adere permanent.
Acestea ar fi principiile de functionare explicate pe scurt, in cele ce urmeaza o sa va explicam cele mai importante avantaje ale unei imprimante laser sh:
a. Pretul – puteti achizitiona o imprimanta laser second hand la o treime din pretul ei pe piata de produse noi. Chiar daca imprimantele inkjet sunt mai ieftine au cateva dezavantaje care o sa va scoata peri albi.
b. Reincarcarea – toate cartusele laser se reincarca foarte usor fara a fi nevoie sa le schimbati cu totul sau sa apelati la un service specializat.
c. Rezistenta la incarcare – atat cartusele pe cerneala cat si cartusele pe toner au un numar limitat de reincarcari, cartusele pe cernealea se incarca de mai multe ori (30-40 ori in functie de anumiti factori) dar rezista mai putin, iar cartusele pe toner se incarca de mai putine ori dar au autonomie mai mare (pana la 20 ori in functie de anumiti factori).
d. Costurile de reincarcare – cu aproximativ aceeasi suma puteti incarca un cartus pe cerneala cu autonomie de 200-500 pagini sau unul pe toner cu autonomie de 4000-5000 pagini.
e. Rezistenta in timp – daca imprimanta inkjet nu este folosita pentru ceva vreme, cerneala se usuca si imprimanta devine inutilizabila chiar daca i se schimba cartusul deoarece capetele de scriere se usuca si se infunda. La imprimante laser, tonerul rezista mult mai mult pana sa se intareasca si chiar daca se intareste, cartusul poate fi curatat si reumplut fara probleme.
f. Autonomia – cartusele laser au o capacitate mult ai mare decat cele pe cerneala. O imprimanta laser poate tipari cu pana la 5000 de pagini mai mult decat o imprimanta inkjet la acelasi pret.
g. Viteza de imprimare – marea majoritate a imprimantelor laser au o viteza de tiparire mai mare decat imprimantele inkjet la acelasi pret.
Pe langa aceste avantaje, beneficiati si de serviciile oferite de InterLink:
Speram ca acest articol sa va fie de folos, pentru nelamuriri si alte detalii va rugam sa lasati un mesaj in cadrul acestui articol si va vom raspunde in cel mai scurt timp posibil.
Vizitati siteul www.interlink.ro pentru a vizualiza oferta actuala de imprimante second hand.
Inteligența artificială (IA) a revoluționat numeroase domenii, iar unul dintre cele mai fascinante progrese recente…
Într-un eveniment rar și fascinant, Pământul va avea un nou satelit temporar începând cu 29…
Alegerea unui smartphone poate fi o sarcină dificilă, având în vedere multitudinea de opțiuni disponibile…
Planificarea unei vacanțe poate fi o experiență plăcută și lipsită de stres atunci când folosești…
Alegerea camerei foto potrivite pentru nevoile și preferințele personale poate fi o provocare, având în…
NASA a creat o vizualizare imersivă folosind supercomputerul Discover, care permite utilizatorilor să experimenteze un…