Principalele perioade in care hackerii fac cele mai multe victime sunt concediile. Datorita hotilor cibernetici, oamenii raman fara bani in conturi, se trezesc cu laptopurile sau telefoanele virusate, si asta datorita increderii, uneori oarbe, de care multi dintre oameni dau dovada!
Fiecare dintre dumneavoastra se poate proteja impotriva hackerilor prin metode simple si preventive pe care le vom impartasi cu dumneavoastra!
Primii pasi ii puteti face chiar inainte de a va pregati bagajele: setati parole de deblocare pe device-urile pe care le veti lua in concediu, faceti un back-up fisierelor pe care le considerati importante si de asemenea, actualizati-va soft-ul antivirus!
Cand sunteti in concediu aveti grija la retelele de WI-FI publice, deoarece unele dintre ele sunt folosite de catre hackeri, si de asemenea nu conectati nici un stick USB, CD sau DVD de la terti.
Cel mai sigur este sa va conectati la reteaua WI-FI a hotelului sau pensiunii unde sunteti cazati si nu acceptati e-mailuri, sau nu deschideti linkuri, decat daca acestea vin de la persoane de incredere!
„Fiecare turist trebuie sa tina cont ca regulile de bun-simt sunt cele care functioneaza mereu. Daca ceva suna prea bine, atunci cu siguranta e o problema. Daca intr-o zona sunt prea multe retele Wi-Fi cu acelasi nume, este clar ca unele sunt create special de hackeri. Iar link-urile primite pe mail, prin SMS sau chiar pe WhatsApp n-ar trebui accesate, acasa sau in vacanta, decat daca sunt de la surse de incredere. Atentie insa si in aceste cazuri. Sunt virusi folositi pentru a trimite aplicatiile malițioase prin persoane cunoscute, iar in aceste cazuri trebuie observat tonul conversatiei. Un exemplu evident e cand bunica trimite un link cu mesaj in engleză, iar ea stie doar limba romana si utilizeaza la un nivel de incepător internetul“, a declarat Andrei Avădănei.
Nu in final, mare atentie la bancomate! Accesati bancomatele din zone populate, supravegheate de camere video, sau care sunt amplasate in interiorul bancilor.
Speram sa va fie de folos aceste mici tehnici preventive!
VLC media player, dezvoltat de organizația non-profit VideoLAN, este unul dintre cele mai populare programe…
Inteligența artificială (IA) a revoluționat numeroase domenii, iar unul dintre cele mai fascinante progrese recente…
Într-un eveniment rar și fascinant, Pământul va avea un nou satelit temporar începând cu 29…
Alegerea unui smartphone poate fi o sarcină dificilă, având în vedere multitudinea de opțiuni disponibile…
Planificarea unei vacanțe poate fi o experiență plăcută și lipsită de stres atunci când folosești…
Alegerea camerei foto potrivite pentru nevoile și preferințele personale poate fi o provocare, având în…